BIH

Izabrani članovi zajedničkih komisija oba doma Parlamenta BiH

Na današnjoj sjednici

Autor:A. L.

30.3.2015

Dom naroda Parlamenta BiH usvojio je Odluku o izboru članova zajedničkih komisija oba doma kao i Odluku o imenovanju članova parlamentarnih delegacija u međunarodnim organizacijama iz Doma naroda.

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH: Sifet Podžić, Fahrudin Radončić, Darko Babalj, Ognjen Tadić, Mario Karamatić i Bariša Čolak.

Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj: Sead Kadić, Zdenka Džambas, Fahrudin Radončić, Martin Raguž, Sredoje Nović i Darko Babalj.

Zajednička komisija za evropske integracije: Ognjen Tadić, Halid Genjac, Sifet Podžić, Ljilja Zovko, Zdenka Džambas i Nebojša Radmanović.

Zajednička komisiju za administrativne poslove: Sead Kadić, Safet Softić, Bariša Čolak, Ljilja Zovko, Dragutin Rodić i Sredoje Nović.

Zajednička komisiju za ljudska prava: Halid Genjac, Mario Karamatić, Nebojša Radmanović, Dragutin Rodić, Sead Kadić i Martin Raguž.

U članstvo Interparlamentarne grupe BiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU) imenovan je Sredoje Nović. Za zamjenike članova Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) imenovani su Bariša Čolak i Darko Babalj.

Članovima Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE) imenovani su Bariša Čolak i Halid Genjac. U članstvo Delegacije PSBiH u Centralnoevropskoj inicijativi (CEI) imenovan je Nebojša Radmanović.Za člana Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) imenovan je Ognjen Tadić.

Članom Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) iz Doma naroda PSBiH imenovan je Bariša Čolak, a za zamjenike članova Delegacije PSBiH u PSSEECP imenovani su Martin Raguž, Dragutin Rodić i Nebojša Radmanović.