NOGOMET

U bazi Zmajeva danas mirnija atmosfera, Šehić propušta Austriju

Ekipi se priključi Štilić i Šunjić

M. T.

30.3.2015

Nakon jučerašnje invazije navijača Bosne i Hercegovine na Generali arenu, gdje je naša reprezentacija obavila prvi trening po dolasku iz Andore u Beč, u bazi našeg tima u hotelu Ritz Carlton danas vlada nešto mirnija atmosfera.

Navijača ima, naravno, vrebaju iza svakog ćoška oko hotela, nadajući se izlasku Edina Džeke ili Asmira Begovića, no, unutra im je ulaz s kamerama zabranjen.

- Ostali gosti se žale, tako da ne želimo puštati navijače s fotoaparatima kako ih ne bi uznemiravali - rekao nam je jedan od dva čuvara na ulazu u hotel pod imenom Aleksandar.

Mada je i vaš izvještač imao aparat, nekako je uspio ući. Dok su se fudbaleri družili u kafeteriji, selektor Mehmed Baždarević je razgovarao sa svojim asistentom Stephanom Gillijem.

- Montiramo video prezentaciju za fudbalere, kasnije ćemo gledati Austriju, objasnio je Baždarević.

Govoreći o sutrašnjoj utakmici, Meša je rekao:

- Sigurno da je ovo mnogo teži protivnik od Andore. Nastojat ću sastaviti najbolji mogući tim, ali ujedno i pružiti priliku nekim fudbalerima koji ne igraju previše. Nadam se da ćemo ostaviti dobar dojam - rekao je Baždarević.

Dok su se ekipi priključili Toni Šunjić i Semir Štilić, tim je ostao bez Ibrahima Šehića.

- Njegov tim igra veoma važnu utakmicu, pa sam odlučio izaći u susret njegovom klubu i pustiti ga da ide. To je važno i za njega - rekao je Baždarević.

Naš tim večeras će s početkom u 19 sati obaviti zvanični trening pred utakmicu, koja se igra sutra u 20.30 sati na Ernst Happel stadionu.