BIH

Radončić: Od pravne sigurnosti zavisi budućnost zemlje

Delegat Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda BiH

A. L.

30.3.2015

Fahrudin Radončić, delegat Kluba bošnjačkog naroda, tokom rasprave o Godišnjem izvještaju VSTV-a BiH, ukazao je na činjenicu da je u BiH veoma raširena sistemska korupcija i organizovani kriminal.

- Jučer i prekjučer obilježena je 16. godišnjica ubistva Joze Leutara, bivšeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova FBiH. VSTV treba imati svoju odgovornost, jer ono imenuje sudije i tužioce gdje tužioci daju naloge za istrage. Ja sam jedini ministar sigurnosti kojeg je zemlja isporučila da svjedoči u drugoj zemlji, koju istovremeno ne priznaje, a na svjedočenje neke mafijašice - rekao je Radončić dodajući da je sreća da je imao novac da plati najbolje advokate da se brani od političkih montaža, upitavši se šta će oni koji nemaju novac.

Radončić je kazao da od pravne sigurnosti zavisi budućnost zemlje kao i investicije domaće i strane. Pri tome je upitao, kako je moguće da neko bude uhapšen uoči izbora zbog sumnje da je ukrao milijarde pa poslije slobodno šeta ulicom.

- Neko mora govoriti o tome. Ovdje nije riječ o tome hoće li pobijediti SDA, SDS ili HDZ. Mi građanima moramo obećati sigurnost - rekao je Radončić.