SPORT

UZNEMIRUJUĆE Mladić tokom MMA borbe smrtno stradao

Turnir se dogodio u Azerbejdžanu

Al. Ti.

30.3.2015

Ramin Zeynalov 27-godišnji mladić iz Azerbejdžana je protekle sedmice nastradao za vrijeme MMA borbe na jednom turniru.

Naime, Ramin je primio devastirajući udarac u glavu nakon čega se onesvijestio uprkos činjenici da je nosio zaštitnu kacigu. Doktori mu nisu mogli pomoći te je ubrzo konstatirana smrt, a uzrok smrti je krvarenje u mozgu.

Otac preminulog, Alibbas Zynalov, je izjavio za Sportbox da se njegov sin takmičio na turniru uprkos njegovom protivljenju jer nije vjerovao u taj sport.

"Ramin je sudjelovao bez moje dozvole. Bili smo protiv toga. Nisam mu dao dopuštenje, nije me poslušao, i zbog toga je sad mrtav."

Sudeći prema riječima Raminovog brata, Rahmana, pokojni borac je bio nositelj crnog pojasa u taekwondou, osvojio je medalju na kick boksing takmičenju te je imao iskustva u muay thaiju.

"Nije bio dovoljno spreman za ovaj meč.", otkrio je Rahman. "Bio je istinski sportista koji je osvojio 11 medalja. Vidio sam snimak na kojoj je prikazan trenutak smrti. Nema se što prebaciti njegovom protivniku. Dobrovoljno je sudjelovao u eventu iako mu roditelji to nisu dozvolili. Ipak se borio i htio je osvojiti nagradu.

Ramin je bio najmlađi u porodici. Nikome nije rekao da će se boriti u meču bez pravila. Slučajno smo saznali za to. Naravno da smo ga odgovarali od toga. Rekli smo mu da ima porodicu, da mu to nije potrebno, ali nije htio slušati. Nije to učinio zbog novca, to je bila njegova strast.", izjavio je Raminov brat i dodao:

"Ima predivnu porodicu i malu djevojčicu."

Rahman je dodao kako je pokrenuta službena istraga o smrti njegovog brata. Ramanov protivnik je porodici izrazio sućut.

"Ne mogu ga kriviti za smrt svog brata. Nije ga usmrtio oružjem, već je Ramin stradao u borbi."

Za sad je registrirano 9 smrti u MMA borilištima, no treba napomenuti da je većina tih smrti nastupila u nereguliranim borbama i zemljama u kojima je MMA velika nepoznanica.