NOGOMET

Haos na treningu BiH u Beču!

Invazija stotina Bosanaca na Generali arenu

M. T.

29.3.2015

Prema očekivanjima, dolazak nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Beč izazvao je opšti haos među bh. populacijom u ovom gradu. Otkako su izašli iz aviona, naši fudbaleri su na meti stotina frenetičnih navijača koji su željno iščekivali njihov dolazak i prijateljsku utakmicu protiv Austrije, koja se igra u utorak navečer.

Uprkos hladnom vremenu i kiši, na prvi trening ekipe na Generali areni, na kojoj inače igra bečka Austrija, došle su stotine navijača u plavo-žutim bojama koje su umalo probile glavnu kapiju stadiona. Vidjevši o kakvoj se invaziji radi, predstavnici Austrijskog saveza odlučili su potpuno zatvoriti kapije, ne dozvolivši ulaz čak niti predstavnicima medija, koji su prema planu trebali ući.

No, vjerovatno svjesni činjenice da bi otvaranje kapije radi nekoliko novinara izazvalo pravo haos, Austrijanci su zaključili da je bolje to ne činiti, na žalost rezigniranih navijača.

VEZANA VIJEST: AKO BELGIJA U UTORAK POBIJEDI IZRAEL Evo kako BiH može na EURO!

- Nekoliko puta smo insistirali kod predstavnika Austrijske federacije da puste navijače, ali i naše malobrojne novinare. Međutim, svaki put su nas odbili obrazlažući to riječima da nemaju dovoljan broj zaštitara da bi garantovali sigurnost na treningu. Nisu pustili ni novinare, jer su smatrali da, ako otvore jedan od ulaza, navijači mogu napraviti stampedo - rekla je portparol NSBiH Slavica Pecikoza.

Vidjevši da nema drugog načina da vide svoje ljubimce, naši navijači penjali su se po ogradu, kontejnere, pa čak i drveće, pa je sreća što današnji trening nije završio ozbiljnim povredama.

Inače, danas su u Beču trenirali fudbaleri koji nisu počeli utakmicu protiv Andore, a ostali su bili pošteđeni.