CRNA HRONIKA

Teško povrijeđen 32-godišnji vozač kamiona

Nezgoda u „Orlovoj klisuri“ kod Srebrenika

Osman Mujkić

29.3.2015

Na magistralnom putu Tuzla-Orašje, u Orlovoj klisuri u naselju Potpeć kod Srebrenika dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je teško povrijeđen A.Č. (32) iz Tuzle, koji se nalazio za upravljačem kamiona marke Mercedes.

Krećući se u pravcu Tuzle na izlasku iz Orlove klisure, A.Č. je, zbog brzine neprilagođene uslovima puta, izgubio kontrolu nad vozilom, koje je sletjelo s kolovoza, pri čemu se više puta okrenulo. Prilikom okretanja na proširenju s desne strane puta, vozač je ispao iz kabine, a kamion se nastavio nekontrolisano kretati, nakon čega je prvo udario u drvo i betonsko korito, a potom i u ugostiteljski objekat s desne strane puta.

Od siline udara, drvena konstrukcija ugostiteljskog objekta je do temelja srušena, a kamion je sletio niz nasip i završio u koritu rijeke Tinje.

Povrijeđenom vozaču prva pomoć je ukazana u Hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik, a potom je prevezen na Odjel neurohirurgije UKC-a Tuzla, čiji su ljekari konstatirali teške tjelesne povrede. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjela kriminalističke polciije PS Srebrenik.