CRNA HRONIKA

Rafteri i prijatelji u potrazi za Tarikom Mezetovićem

Skoro dva mjeseca

A. Džonlić

29.3.2015

Porodica i prijatelji nestalog Zeničanina Tarika Mezetovića su se jutros okupili na lokalitetu Ušće, na mjestu gdje njihov sugrađanin zvani "Mačak" (37) nestao je u noći između petka i subote, 30. i 31. januara, prije nepuna dva mjeseca.

- Prijatelji su se nekoliko nedjelja zaredom okupljali, a ovaj put potraga je obimnija, najavljeno je učešće 60-ak osoba. S nama su i rafteri Sportsko-rekreativnog kluba Bosna kojeg predvodi predsjednik Ekrem Tuka, pripadnici Civilne zaštite Grada Zenice, prijatelji, rodbina. Krenulo se s čamcima i opremom s Ušća, pa nizvodno, potvrdila nam je njegova supruga Nejra.

potraga-tarik02

Tarik je bio s prijateljima u jednom od ugostiteljskih objekata na lokalitetu "Ušće" u Zenici, na ušću Babine rijeke u rijeku Bosnu, a kad je krenuo kući najvjerovatnije se okliznuo pored automobila i pao u korito Bosne.

Prijatelji su nestanak primjetili sat nakon izlaska, kad su vidjeli otključano vozilo i dokumente u njemu, ali i otvorena vozačeva vrata uz samu obalu. Porodica je ujutro prijavila nestanak policiji u Policijskoj stanici Crkvice, a nekoliko puta za Tarikom su tragali pripadnici Civilne zaštite, Jedinice za podršku MUP-a ZDK i prijatelji.

Za sada nema pouzdanih informacija gdje bi se mogao nalaziti.

Iako nema čvrstih dokaza, pretpostavlja se da je upao u koritu te večeri nabujale Bosne te da se tijelo mora nalaziti nizvodno od ušća Babine rijeke u Bosnu.