CRNA HRONIKA

Saobraćajna nezgoda: Povrijeđene tri osobe

Policija je izvršila uviđaj

A. H.

29.3.2015

Na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli, sinoć iza ponoći neposredno pored Doma mladih, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su povrijeđena tri lica.

Prema informacijama iz MUP-a TK, navedenom saobraćajnicom kretalo se vozilo BMW kojim je upravljala U.S (1997.) iz Tuzle i koja je, usljed neprilagođene brzine vozilom najprije udarila u semafor.

nesreca-kod-omladinskog-doma03

 

Foto: A. Bajrić

 

-Nakon udara u semafor, vozilo je prešlo na suprotnu saobraćajnu traku i udarilo u putničko vozilo Alfa-romeo kojim je upravljao V.S (1968).  Pričinjena je materijalna šteta na oba vozila, a o stepenu  povreda osoba koje su se nalazile u vozilima ljekari se nisu izjasnili – kazao nam je operativni dežurni u MUP-u TK.

nesreca-kod-omladinskog-doma02
Foto: A. Bajrić

U ovoj nezgodi povrede su zadobili U.S koja je upravljala BMW-om i njen saputnik A.M, kao i V.S vozač Alfa-romea koje su odmah prevezene u UKC Tuzla radi ukazivanja pomoći.

-Sve tri povrijeđene osobe su nakon dijagnostike i obrade pušteni kući – kazala nam  je Ersija Ašćerić Mujedinović portparol UKC-a Tuzla

Saznajemo da je djevojka koja je upravljala vozilom BMW vozački ispit položila tek nedavno i da je, prema riječima očevidaca, prava sreća da se u datom momentu sjevernom saobraćajnicom nije kretalo više vozila.