CRNA HRONIKA

U Donjem Vakufu izgorjela garaža, načinjena ogromna šteta

Usljed požara izgorjeli traktor i automobil

N. RUJANAC

28.3.2015

Da nevolja nikad ne dolazi sama, dokaz je i slučaj porodice demobilisanog borca Mesuda Čolaka (47) iz malog naselja Čolaci u općini Donji Vakuf, koji su u noći s petka na subotu usljed požara izgubili sve što su godinama mukotrpno sticali. U požaru je potpuno izgorio popratni objekat garaža zajedno s traktorom, automobilom, te ostalim sitnim alatom.

Kako je istakao Mesud, uzrok požara su mogle biti električne instalacije na automobilu koji se nalazio u garaži zajedno s traktorom ili zapaljeno rastinje i korov koje je tog kobnog dana palio zajedno s ostacima malina.

pozar-1

Foto: Avaz

Donjovakufski vatrogasci su nakon dojave stigli na mjesto nesreće i spasili što se dalo spasiti u datom trenutku. Mesud je prije dvije godine ostao bez posla, te je svoj spas potražio u poljoprivredi i  uzgoju malina, kao i većina njegovih sugrađana.

 - To je nešto strašno da se ne može opisati. Mučiš se, radiš, pokušavaš preživjeti od poljoprivrede i onda se sve pretvori u pepeo. Doslovno sve. Izgorjele su čak lopate i motorna pila, ma sav alat, traktor s priključcima i automobil - kazao je Mesud Čolak.

pozar2

Foto:Avaz

Kako pomoći 

Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći ovom čovjeku novac mogu uplatiti na račun 1011336054245417, otvoren u Privrednoj Banci Sarajevo, s naznakom za Mesuda Čolaka ili ličnim kontaktom na broj 062/ 717- 056.