OSTALI SPORTOVI

Terzić: Porazi se ovdje ne opraštaju

Vesprem favorit u sutrašnjem finalu SEHA lige

Autor:A. ČULIĆ

28.3.2015

Bilo je to finale prije finala, utakmica dostojna polufinala Lige prvaka, što je još jedan pokazatelj snage i kvalitete SEHA lige.

Mađarski prvak Vesprem i domaćin završnice regionalnog rukometnog takmičenja jugoistočne Evrope savladao je u ljepotici Zagreb sa 25:24, ali ovdje nikako nisu zadovoljni predstavom koju su pokazali. Ispostavila se opravdanom bojazan domaćeg trenera Ortege da neće biti lako.

Makar srbijanski internacionalac Momir Ilić rekao kako je razlog dramatičnosti bio u činjenici da su njegovi saigrači odigrali ispod razine, nešto se pitao i Veselin Vujović. Od skupine junoša (dva Valčića i Čelica iskusniji je trojac, a ostali, u prosjeku, imaju 20 godina) stari lisac napravio je četu spremnu za boj baš protiv svake ekipe na svijetu.

Zaista je veliki uspjeh odigrati s Vespremom egal utakmicu do posljednje sekunde. Mađarski gigant uveliko podsjeća na nekadašnji Sijudad Real. Nevjerovatno su moćni, s ogromnim rasponom igrača, možda im za titulu evropskog prvaka jedino nedostaje golman najvećeg kalibra, iako se Aliloviću i Mikleru ne može pera odbiti.

Utoliko bi se tragičnije doživio eventualni poraz tima, u kojem vrlo bitnu ulogu ima naš Mirsad Terzić.

- Da smo izgubili, ne bi bila nimalo ugodna situacija za igrače. Mnogo se ulaže i iz godine u godinu apetiti su veći. To odmah podrazumijeva veći pritisak. Rijetko zaista gubimo, kod kuće nismo nikada, ali i kada se takvo nešto desi, ovdje se poraz ne oprašta - priznaje Terzić.

Uz svu čast prema Meškovu Ivana Karačića, koji je u polufinalu doživio da dobije svog brata Igora i njegov Vardar (odigrali ispod svakog nivoa), Bjelorusi teško da mogu dobiti Vesprem. Teško će domaćin dopustiti novu dramu.