BIH

Prikupljeno više od 2.300 KM za pomoć u liječenju članica Udruženja

Akcija „Narcis za život“ i u Goraždu

Al. B.

28.3.2015

Tradicionalna godišnja akcija „Narcis za život“, Udruženja oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Biser“ iz Goražda, i ovaj put je bila posvećena članicama koje su trenutno na hemoterapiji. Prema riječima predsjednice Udruženja Seje Bavčić, u akciji je prikupljeno više od 2.300 KM, od čega će veći dio biti uplaćen Ramizi Alajbegović.

bavcic-i-alajbegovic-sa-clanicama-bisera

Podsjetimo, ova 43-godišnja Goraždanka živi sa bolesnom majkom od 149.5 KM socijalne pomoći, a za lijek koji joj je može spasiti život potrebno joj je 6.000 KM.

- Zadovoljni smo rezultatima s obzirom da je bilo loše vrijeme, ali naši sugrađani se uvijek odazovu našem pozivu. Ramiza koristi citostatik „Mitotan“, koji ne postoji u BiH i kojeg ona nabavlja iz Srbije, a njena desetodnevna terapija košta 2.000 KM. To ne može niko podnijeti, pa ni ona naravno – kazala je predsjednica Udruženja Seja Bavčić.

akcija-1

Ramiza je do nedavno sama finansirala nabavku lijeka, jer joj je ZZO BPK refundirao dio sredstava, ali je ostala bez takve podrške.

- Zahvaljujem se udruženju, zvaničnicima, mladim volonterima i nadam se da će akcija uspjeti i da ću se izboriti dalje za život. Hemo – terapija ne daje rezultate tako da ne postoji ništa što bi mi moglo pomoći i bez ovog lijeka ja bih stala – kaže Ramiza.

volonteri-asubih-i-no-hate

Akciju su podržali lokalni zvaničnici, volonteri Asocijacije srednjoškolaca u BiH i „No hate“ lokalnog tima Goražde, članovi RK „Radnički“, te građani.