BIZNIS

KONZUM Sarađuju s više od 400 domaćih proizvođača

Ove subote u Banjoj Luci Sajam domaćih proizvođača "Volim domaće"

Mi. K.

28.3.2015

Saradnja s više od 400 domaćih proizvođača i dobavljača dokaz je čvrste opredijeljenosti "Konzuma" da kontinuirano podržava domaće proizvođače.

S tim u vezi, najveći trgovački lanac u BiH, u sklopu inicijative "Volim domaće", svake subote organizira sajmove s ciljem dodatne promocije proizvoda domaćih proizvođača i dugogodišnjih poslovnih partnera.

Ove subote, Sajam domaćih proizvođača održan je u banjalučkoj "Super Konzum" prodavnici, u Aleji Svetog Save 69, na kojem je kupcima i posjetiocima svoje proizvode predstavilo više od deset proizvođača.

- "Konzum" u Republici Srpskoj sarađuje s više od 99 domaćih proizvođača. Konstantno radimo na povećanju tog broja, jer na taj način dajemo direktnu podršku domaćim proizvođačima, njihovom razvoju, ali i otvaranju novih radnih mjesta. Domaće proizvode u "Konzum" prodavnicama kupci mogu veoma lako prepoznati, jer su označeni posebnom oznakom "Volim domaće". Kupujući te proizvode, i oni daju direktan doprinos razvoju naše proizvodnje - kazao je Miroslav Kokot, voditelj prodajne regije Banja Luka.

Među brojnim izlagačima koji su danas predstavili svoje proizvode je i mljekara "Pađeni" iz Bileće koja s "Konzumom" sarađuje već nekoliko godina.

- Saradnju s "Konzumom", koja je vrlo korektna, i dalje unaprijeđujemo. Imamo punu podršku što nam omogućava plasman naših proizvoda na tržište kroz veoma razvijenu maloprodajnu mrežu "Konzuma". Podrška najvećeg trgovačkog lanca u BiH domaćim proizvođačima je nama vrlo značajna i uvijek se vrlo rado odazovemo. Dodatna promocija će nam pomoći da naši proizvodi još lakše dođu do krajnjih potrošača - kazao je Goran Vukoje iz mljekare "Pađeni".

U "Hiper Konzum" prodavnici svoje proizvode predstavili su "Livanjska mljekara", "Pani", "Pađeni", "Lactalis BH", "Meggle", "Mlijekoprodukt", "Natura Vita", "Krajina Klas", "Dukat! Banja Luka, "Mladegs Pak", "Plantago", "Fructa Trade kafa" i mnogi drugi bosanskohercegovački proizvođači.