NOGOMET

Navijači krenuli prema stadionu, Meša odabrao početnih 11 Zmajeva

Podgrijava se atmosfera za večerašnju utakmicu u Andori

M. T. / N. K.

28.3.2015

U Andori je svanuo miran, lijep i sunčan proljetni dan. I normalan za većinu stanovnika ove zemlje, od kojih mnogi, da nije navijača Bosne i Hercegovine, ne bi ni znali da večeras njihova državna reprezentacija igra novi kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Andorane fudbal očito ne interesuje, o čemu dovoljno svjedoči podatak da su mali plakati za utakmicu stidljivo razbacani po neatraktivnim lokacijama u gradu kao da se radi o borbi pijetlova, a ne fudbalskoj utakmici.

navijaci-andora

No, dolazak sve većeg broja naših navijača počinje podgrijavati atmosferu za večeras. Za sada su po gradu primjetne manje grupe simpatizera našeg tima, a organizovani dolazak navijačkih grupa iz Barcelone očekuje se nešto kasnije, kada će se, po ustaljenoj navici, svi okupiti na nekom od gradskih trgova.

A u taboru našeg tima, vrše se posljednje pripreme za utakmicu. Jutarnje aktivnosti svedene su na minimum, pa su fudbaleri imali priliku prošetati gradom.

navijaci-andora10

Kako saznajemo, Selektor Mehmed Baždarević blizu je odluke o startnoj postavi. Kao što se moglo i pretpostaviti, Meša u svom debiju na klupi BiH neće vršiti radikalne izmjene, već će se osloniti na provjerene igrače, pa većih izmjena u odnosu na tim Safeta Sušića neće biti.

navijaci-andora9

U napadu će igrati Vedad Ibišević i Edin Džeko, a iza njih bit će Edin Višća, Miralem Pjanić i Senad Lulić. Zadnji vezni će biti Muhamed Bešić, dok će ispred Asmira Begovića biti Mensur Mujdža (desno), Ervin Zukanović (lijevo), te stoperski par Emir Spahić i, po svemu sudeći, Ognjen Vranješ, koji se nameće kao ozbiljan protukandidat Erminu Bičakčiću.

Da li će biti promjena do utakmice, ostaje da se vidi.

Susret sa Andorom počinje u 20.45 sati, a očekuje se da će našu ekipu bodriti do 1.000 navijača.

Među navijačima u Andori je, zanimljivo, i dosta onih koji su u ovu zemlju došli iz Bosne i Hercegovine vozeći i preko 20 sati!

- Stigli smo iz Zenice. Vozili smo se 21 sat do ovdje, ali nam nije bilo mrsko ako ćemo svjedočiti pobjedi naše reprezentacije - istakao je jedan od navijača BiH koji je rekao da se zove Adnan.

Navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine koji su se okupili na centralnom trgu iznad Andore la Velle u korteu su krenuli prema Nacionalnom stadionu.

U Andori se čuje pjesma "Bosnom behar probeharao", a vlada odlična atmosfera među navijačima.