CRNA HRONIKA

U zasjedi uhapsili osumnjičene za krađu vozila Fabrike duhana

Pripadnici MUP-a ZHK

M. H.

28.3.2015

Pripadnici MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona (ZHK) tokom sinoćnje zasjede na području Širokog Brijega uhapsili su J.C. (33), sa šireg područja Širokog Brijega, i J.M. (32), sa šireg područja općine Ljubuški, koji se dovodi u vezu s krađom vozila Golf, vlasništvo Fabrike duhana Sarajevo (FDS).

Ovo vozilo je u noći s četvrtka na petak ukradeno na području Mostara, nakon čega je Policijska uprava (PU) Mostar o svemu izvijestila kolege u ZHK-u.

- Izvršenom pretragom terena otuđeno vozilo pronađeno je na širem području Širokog Brijega, nakon čega je postavljena zasjeda u kojoj su bili policijski službenici iz više jedinica MUP-a ZHK. Sinoć oko 21:40 sati policijski službenici, koji su se nalazili u zasjedi, na licu mjesta lišili su slobode navedena lica. Budući da je ovo krivično djelo izvršeno na području Mostara, policijski službenici PU Široki Brijeg tokom dana će predati policijskim službenicima PU Mostar pronađeno vozilo, kao i uhapšene osobe, te će nad istima kriminalističku obradu izvršiti policijski službenici PU Mostar - kazali su iz MUP-a ZHK.

O svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.