GLOBUS

NJEMAČKI PORTALI TVRDE Kopilot koji je srušio Airbus A320 prešao na islam?!

Nova teorija zavjere

D. K.

28.3.2015

Bilo je samo pitanje vremena kada će se početi iznositi tvrdnje da je njemački kopilot ubica Andreas Lubitz, koji je namjerno srušio avion Airbus A320, ubivši sebe i još 149 putnika, zapravo musliman. I to se dogodilo. Naime, pojedini njemački portali objavili su članke u kojima tvrde da je Lubitz prešao na islam tokom polugodišnje pilotske obuke.

Njemački portal Speisa.com navodi kako je Lubitz samoubilački napad u francuskim Alpima počinio u ime Islamske države (ISIL)!

Michael Mannheimer, novinar njemačkog PI-Newsa, smatra kako sada Njemačka ima svoj 9/11 i to zahvaljujući Nijemcu koji je nedavno prešao na islam.

speisa

Screenshot teksta objavljenog na portalu Speisa.com

"Svi dokazi upućuju na to da je Lubitz prešao na islam za vrijeme šestomjesečnog pilotskog treninga u Germanwingsu, a zatim se kao radikalni islamista i u ime "knjige terora" - Kur'ana, odlučio da počini masovno ubistvo. S obzirom na to da se o džamiji u Bremenu vodi istraga, a Lubitz ju je često posjećivao, može se reći da je on naređenja dobijao upravo odatle - tvrdi Mannheimer.

Dalje navodi kako su "preobraćeni" muslimani najjače oružje islama.

"To je prvenstveno stoga što njihov dotadašnji život ne upućuje na to da su oni nasilni. Može se reći da Njemačka sada ima svoj 9/11, ali u drugačijem i manjem obimu", napisao je Mannheimer.

Kao jedan od dokaza navodi se i Facebook page, koji su navodno napravili članovi ISIL-a, a koji je imao jednog člana prije nego što ga je Facebook obrisao.

Čini se da se svaki teroristički napad u zemljama zapadne Evrope odmah povezuje i pripisuje muslimanima i islamu, što je sada slučaj i sa nedavnim rušenjem aviona Airbus A320.

Međutim, pojedini ozbiljni mediji tvrde da je portal Speisa.com inače satiričnog karaktera, te da bi u ovom članku mogla biti iznesena vrlo gruba satira.