LIFESTYLE

Mršavite zabavno: Tri aktivnosti koje troše stotine kalorija

Učinkovito i dostojne zamjene

Mi. K.

28.3.2015

Trčanje je vrlo jednostavan i popularan oblik rekreacije. No isto tako, ono se ne prepreporučuje svima.

Trčanje bi trebale izbjegavati osobe s kardio vaskularnim problemima, s povredama leđa, koljena i zglobova te pretilim osobama, odnosno onima povećane tjelesne težine.

Upravo zbog toga donosimo tri dostojne zamjene koje mogu biti puno zabavnije i učinkovitije.

Hodanje

Hodanje je vrlo podcijenjena vježba i mnogi će reći da baš i nema nekog učinka. Ako i vi mislite isto, u krivu ste. Naime, hodanjem i brzim hodanjem će te potrošiti jednako ili čak više kalorija nego trčanjem.

Na ovaj način jačate krvožilni sistem, pojačava cirkulaciju i trošite velike količine kalorija. Želite li maksimalno iskoristiti slobodno vrijeme hodajte do posla ili barem parkirajte automobil nešto dalje. Napravite 10.000 koraka dnevno i učinili ste puno za svoje srce i cjelokupni organizam.

Plivanje

Plivanje je vježba tokom koje radi gotovo svaki mišić na tijelu. Ovo je izvrsna rekreacija kojom istežete tijelo, jačate kralježncu i trošite kalorije.

Bilo da plivate od jedne do druge strane bazena ili se zabavljate aqua-aerobikom ili dodavanjem s loptom voda je izvrsna terapija, kako za vaše tijelo tako i za vaš um. Voda opušta i smiruje te djeluje kao anti-stres terapija.

Plesanje

Iako je prošlo doba disko klubova u kojima su plesni pokreti bili glavni oblik zabave, izvijanje tijela u ritmu muzike još uvijek je vrlo zabavna i učinkovita terapija koju možete upražnjavati unutar vaša četiri zida. Pronađite muziku koja vas najviše "podiže" i tjera na ples i krenite u akciju u trajanju od barem 30 minuta.

Naša preporuka su disko hitovi sedamdesetih godina kojima je teško odoljeti. Plesom ćete vratiti kondiciju, dobro se iznojiti i "otopiti" nakupljene masnoće, ali i izvrsno opustiti i zabaviti.

Donosimo video u kojem možete naučiti lagan aerobne - disko pokrete: