CRNA HRONIKA

NEMIRNO JUTRO U CENTRU SARAJEVA Mirza Muhović pucao u Kulovića ulici, tvrdi da je slavio rođenje sina

Policajci utvrđuju motive

Redakcija

28.3.2015

U Kulovića ulici jednoj od najprometnijih u Sarajevu, jutros je oko 9:30 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja, a kako nezvanično saznajemo osumnjičeni za pucnjavu je Mirza Muhović, sarajevski biznismen koji je uhapšen te je odveden u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo na saslušanje.

Kako nam je potvrđeno iz operativnog centra MUP-a KS u 11 sati uhapšen je M.M., pod sumnjom da je pucao iz pištolja.

Policajci utvrđuju motive zbog kojih je Muhović pucao u zrak, a prema prvim informacijama razlog je slavlje zbog rođenja sina.

mirza-1

Inače, Mirza Muhović je osuđen na pet mjeseci zatvora jer je iz pištolja 2012. godine u hostelu "Fery" na Igmanu ranio svoju tadašnju djevojku sarajevsku manekenku Eminu Karišik.

pucabnje-12

Tada je Muhović ispalio više hitaca u manekenku pogodivši je u lijevu natkoljenicu. On je naime priznao krivicu te ga je Općinski sud u Sarajevu osudio za krivična djela nasilničko ponašanje te nedozvoljeno držanje oružja dok je Tužilaštvo tada odustalo od  krivičnog djela izazivanje opće opasnosti.

Muhović je nedavno dobio i dijete sa popularnom pjevačicom Verenom Cerovinom.

pucanje-11

Kako saznajemo, na mjestu pucnjave pronađeno je nekoliko čahura ispred ulaza zgrade broj 16. Za sada nema informacija o tome da li je neka osoba bila meta jutrošnjeg incidenta.

pucnjava-13

Više policijskih vozila i desetak policajaca na mjesto pucnjave stigli su u roku pet minuta.

Policijski službenici radne na rasvjetljivanju ovoga događaja...