BIH

Čović: Podnijet ćemo tužbu protiv nalogodavaca i ubica Joze Leutara

Obilježena 16. godišnjica smrti Joze Leutara

M. H.

28.3.2015

Na mostarskom groblju Masline jutros je obilježena 16. godišnjica smrti Joze Leutara, bivšeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova FBiH.

Delegacija Hrvatskog narodnog sabora (HNS) predvođena predsjednikom HNS-a i HDZ-a BiH te članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem položila je vijence i zapalila svijeće na grobu pokojnog Leutara.

s-polaganja-vijenaca-2

Također, vijenac su položili i predstavnici MUP-a HNK. Čović je jutros na groblju Masline kazao kako sistem koji se "bavi sam sobom nije u stanju riješiti ovako užasan zločin".

- Kad ubijete doministra unutarnjih poslova FBiH poruka je jasna, ali pošto mi često isto govorimo da sustav ništa ne radi ovih dana, budite uvjereni, prvi ja a onda sa mnom i svi dužnosnici koje predstavlja Hrvatski narodni sabor podnijet će tužbu protiv onih koji zataškavaju ovaj zločin i onih koji su taj zločin naredili i koji su ga učinili i zatražit ćemo da se istraga iznove ubrza na najvišoj razini BiH, jer ovo više nema smisla - poručio je Čović.

clanovi-porodice-ispred-groba-pokojnog-joze-leutara

Leutarov sin Ivica Leutar zahvalio se svim političarima koji porodici daju podršku u otkrivanju nalogodavaca i ubica njegovog oca.

- Kako je i sam rekao bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić stvarno se nešto pokrenulo u zadnje dvije godine i evo već se osjeti panika u nekim sudovima, pa čak i nekim MUP-ovima jer pokušavaju preusmjeravati predmet i svašta nešta raditi. Znači nešto se pokrenulo - kazao je Ivica Leutar.