CRNA HRONIKA

Bodulović i Smajić ostaju iza rešetaka

Kantonalni sud Sarajevo

M. M.

27.3.2015

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS te odredio jednomjesečni pritvor Alenu Boduloviću Bubiju (28) i Edinu Smajiću (34), koji su uhapšeni zbog pokušaja ubistva Elvedina Škrijelja (24) iz Sarajeva.

Sutkinja Jasmina Begić odbila je prijedlog za određivanje pritvora i Alenu Bistrivodi (34), jer nije bilo zakonskog osnova za njegovo daljnjzadržavanje.

Pritvor je obojici određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je za Bodulovića kao razlog za određivanje pritvora navedeno još i uznemiravanje javnosti. Policija još traga i za Elvirom Javorovcem i Enizom Konićem, koji se sumnjiče za učestvovanje u incidentu.

Škrijelj je teško ranjen u pucnjavi koja se u subotu oko tri ujutro dogodila u klubu "Podrum" u ulici Zelenih beretki u općini Stari Grad. Prvo je došlo do svađe, potom do tuče, a naposljetku i do pucnjave, u kojoj je Škrijelj zadobio povrede opasne po život, dok je Jasmin Gusinjac imao lakše povrede nanesene udarcem drškom pištolja u glavu.

Škijelj, kojeg je Bodulović teško ranio nanijevši mu povrede grudnog koša, abdomena, karlice i obje natkoljenice, još je u teškom stanju i životno ugrožen. Smješten je na Klinici za anesteziju i reanimaciju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u međuvremenu je lišen slobode zbog neovlaštene prodaje i prometa opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.