BIH

Nagrada "Večernjakov pečat": SBB-ov načelnik Općine Stari grad Ibrahim Hadžibajrić lokalni lider godine!

Na manifestaciji u Mostaru

Redakcija

27.3.2015

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, izabran je za lokalnog lidera godine u izboru bh. izdanja Večernjeg lista. Manifestacija pod nazivom "Večernjakov pečat" održana je četvrtak u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u Mostaru po 14. put.

"Večernjakov pečat" mnogi smatraju najsprestižnijim društvenim događajem u zemlji, a brojne ugledne zvanice koje su sinoć prisustvovale ovom događaju idu u prilog ovoj tvrdnji, saopćio je SBB.

Hadžibajrić se tako u četvrtak na sceni našao rame uz rame sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, a snimljenom video porukom obratio se i bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton, koji je proglašen osobom godine u svijetu, kao i osobe godine u regiji Novak Đoković i Marin Čilić.

Osobom godine, u izboru bh. izdanja Večernjeg lista, proglašen je Husein Smajić iz Bugojna u čijem su dvorištu pronađeni ostaci srednjovjekovne katoličke crkve i koji je ponudio da se ta crkva ponovno izgradi na istom mjestu.

Nagrade bh. izdanja Večernjeg lista održane su pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, Ibrahim Hadžibajrić proglašen je 2010. godine najnačelnikom u BiH, a 2012. godine dodijeljena mu je plaketa za evropskog načelnika Federacije BiH.