NOGOMET

PREKINUT MEČ U PODGORICI Odluka o pobjedniku za zelenim stolom

Igrač Rusije se žalio da je pogođen, sudija poslao igrače u svlačionicu

A.U.

27.3.2015

01:24  Selektor Rusije Fabio Capelo kazao je da je utakmica prekinuta u skladu s pravilima, te da je njegova ekipa morala nastaviti igrati nakon prvog prekida jer je tako odlučio delegat susreta.

Selektor Crne Gore Branko Brnović podržao je prekid susreta. 

"Sudija je dobro uradio, to je bio drugi incident na utakmici", kazao je Brnović koji je i priznao da je njegova ekipa izgubila sve šanse za plasman na EURO. 

23:53  Šef odjeljenja za informacionu politike Fudbalskog saveza Rusjie Jevgenij Dzickovski ispričao je kako je donešena odluka o nastavljanju meča nakon incidenta u prvoj minuti.

„Odluku su donijeli delegat i sudije. Ne razumijemo zašto je meč nastavljen, jer je zamijenjen jedan od ključnih igrača u ruskoj reprezentaciji, a to može utjecati na tok utakmice. Odluka je donesena uz učešće obje delegacije, a zašto je prihvaćena, ne mogu da kažem”, rekao je Dzickovski .


Trenutak kada je pogođen Kombarov

23:52  Nešto prije 19 sati, grupa ruskih navijača pokušala je zapaliti zastavu SAD-a u centru Podgorice.

23:21  Interesantno, među navijačima Rusije bila je i grupa iz Republike Srpske koja sebe naziva "Pravoslavna armija". 

23:15  Meč je definitivno prekinut i, najvjerovatnije, bit će registrovan službenim rezultatom 0:3 za Rusiju. 

23:05  Susret je opet prekinut! Kombarov je signalizirao da je pogođen, a sudija Deniz Aytekin je odmah prekinuo meč. Došlo je i do koškanja među igračima.

Meč je ovaj put, vjerovatno, definitivno prekinut. 

23:00  Shirokov je promašio penal za Rusiju. Predhodno je Vučinić napravio prekršaj. 

22:42  Navijač koji je pogodio golmana Rusije je uhapšen. 

22:14  Akinfeev je zadržan na posmatranju na Kliničkom centru u Podgorici, a izgorio mu je dio kose gdje je pogođen bakljom. U daljem toku susreta nije bilo nikakvih incidenata. 

21:26  Susret je nastavljen. Umjesto povrijeđenog Akinfeeva selektor gostiju Fabio Capelo u igru je uveo golmana Zenita Juria Lodigina. 

Utakmica Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj između Crne Gore i Rusije prekinuta je već u prvoj minuti jer je golman gostiju Igor Akinfejev pogođen bakljom sa sjeverne tribine.

Akinfeev hitno prevezen u Klinički centar Crne Gore i trenutno je u svjesnom stanju, a svi igrčai su odmah ušli u svlačionicu.


screenshot-1
Trenutak kada je Akinfeev pogođen u glavu
 
Zbog ovog incidenta došlo je i do koškanja između navijača dvije reprezentacije, a vođa navijača Crne Gore izvinio se putem javnog razglasa rekavši da je huligan identifikovan, pišu vijesti.me.

Nakon incidenta svi igrači su poslani u svlačionicu, a nakon više od 20 minuta prekida oficijelni spiker je najavio da će susret biti nastavljen, uz upozorenje da će svaki naredni incident dovesti do konačnog prekida utakmice čime bi Rusija pobijedila zvaničnim rezultatom od 0:3.