REGION

SVJETSKI REKORD U Srbiji ima više od 1.600.000 tužbi za neplaćene komunalije!

Oko 1.576.000 tužbi starih više od dvije godine

Autor:(D. K.)

27.3.2015

U Srbiji trenutno ima više od 1.600.000 tužbi za neplaćene račune komunalija!

Predsjednik Vrhovnog kasacionog suda Srbije Dragomir Milojević kazao je za Telegraf.rs da je oko 1.576.000 tužbi starih više od dvije godine.

- Mi smo u maju prošle godine poslali dopis prijedloga za izmjenu zakona koji bi pomogao da se riješi problem i rastereti sistem. Ukoliko se ovi prijedlozi izmjena zakona usvoje, došlo bi do ubrzanja procesa - kazao je Milojević.

On dodaje da privatni izvršitelji sada dobijaju predmete koji su nastali poslije stupanja zakona na snagu.

- Najveći problem je što je mnogo predmeta koji su stariji od 2000. godine i što se takvi predmeti samo gomilaju, a nijedan se ne rješava i ne privodi kraju - dodao je on.

- Jedan od prijedloga koji smo uputili je da u saradnji s MUP-om imamo baze podataka o dužnicima koji nisu u mogućnosti da plate zbog finansijskog slabljenja. Provjeravalo bi se stanje i ukoliko se građani poslije određenog vremena zaposle ili poboljšaju imovinsko stanje, mogli bi naplatom da se uspješno privedu kraju ti slučajevi - ističe Milojević.

Dodaje da su za sada prijedlozi izmjena zakona na razmatranju i da mnogi povjerenici ne znaju šta je sa predmetima starijim od 10 godina.