NOGOMET

Nestorović na klupi "Zmajića" debitovao porazom, američka "U-23" selekcija slavila sa 5:2

Prijateljska utakmica na tuzlanskom stadionu "Tušanj"

D. K.

27.3.2015

Mlada nogometna reprezentacija BiH danas je u prijateljskoj utakmici na stadionu "Tušanj" u Tuzli poražena od "U-23" selekcije SAD-a rezultatom 2:5. Bio je ovo debi Darka Nestorovića na klupi "Zmajića", koji mu ipak neće ostati u lijepom sjećanju s obzirom da smo pretrpjeli težak poraz.

Nogometaši SAD-a poveli su već u osmoj minuti nakon greške Gojkovića, a njegovu grešku iskoristio je Mooris za vodstvo 0:1.

U 13. minuti bilo je već 0.2. Amerikanci su ponovo do gola došli nakon greške naše odbrane. Strijelac je bio Rodriguez.

Do kraja prvog poluvremena bh. reprezentativci propustili su nekoliko sjajnih prilika, ali se rezultat ipak nije mijenjao. Dakle, ostalo je 0:2.

U drugom dijelu utakmice bh. "Zmajići" pružili su mnogo bolju partiju. Priliku smo imali već u 55. minuti, nakon šuta Radovca iz slobodnog udarca. Međutim, lopta je prozujala pored gola. Još jednu šansu naši nogometaši propustili su u 63. minuti.

Selekcija BiH do prvog gola dolazi u 64. minuti, kada lopta, nakon sjajnog udarca Jelišića sa oko 16 metara, završava u donjem lijevom uglu američkog gola.

No, rezultat 1:2 na semaforu je stajao svega dvije minute, jer Amerikanci ponovo dolaze do prednosti od dva gola. Strijelac sa bijele tačke bio je Julian.

Pet minuta kasnije, penal za naš tim. U kaznenom prostoru srušen je Rahmanović, nakon čega je glavni sudija pokazao na bijelu tačku. Precizan izvođač udarca sa jedanaest metara bio je Hodžić. Rezultat je tada bio 2:3.

Međutim, do kraja meča Amerikanci postižu još dva gola. Igrala se 78. minuta kada je četvrti gol za goste postigao Hernandez. Konačan rezultat 2:5, nakon greške Pirića, postiže Arashe.

Sastav mlade selekcije na početku meča izgledao je ovako: Pirić, Omerbašić, Miletić, Gojković, Merajić, Memija, Predragović, Sadiković, Radovac, Jelišić i Hodžić. Tokom utakmice priliku su još dobili i Mihojević, Rahmanović, te Prevljak.