GLOBUS

LJUBAVNICA ŠOKIRALA RUSIJU S Borisom Nemcovim imam sina Borisa

Mjesec dana nakon ubistva političara

(Mi.K.)

27.3.2015

Mjesec dana poslije ubistva Borisa Nemcova pojavio se još jedan pretendent na njegovu veliku imovinu - Jekatarina Iftodi tvrdi da s pokojnim ruskim opozicionarem ima 11-mjesečnog sina Borisa i traži da ga njegova porodica prizna kao zakonitog!

- Želim da kažem da imam sina, malog Borječku, izdanak našeg nezaboravnog i jedinstvenog Borisa Nemcova - kaže Jekatarina, prenosi "Kurir rs.".

Dječak je rođen prošle godine i Jekatarina (32), službenica u "Gasprombanku", želi da bude zvanično priznat kao Nemcovljev sin. Advokat ubijenog političara kaže da je on još za života pravedno podijelio imovinu zakonitoj deci - sinu Antonu i ćerkama Žani, Dini i Sofiji. Vezu sa Jekatarinom, pa i sina, držao je u tajnosti.

me-cov-1

Jekatarina se nedavno doselila u Moskvu iz Volgogradske oblasti, a Nemcova je upoznala 2013. na proslavi svog rođendana, koji pada na Pashu. Zbog toga ju je u šali nazivao "Hristos".

Razmjenili su brojeve mobilnih telefona i počeli da se dopisuju. Bila je potpuno fascinirana.

- Zatim je počela takva romantika. Uglavnom smo se sastajali u njegovom stanu na Ordinki. S njim mi nikada nije bilo dosadno - priča ona.

Prvi put kad mu je došla u goste umesila je i donijela čitav paket đakonija.

- Pogledao me i rekao: "Impresioniran sam, ti si prva od toliko žena koje su mi dolazile koja mi je nešto donijela". To ga je toliko dirnulo da me je zagrlio i dodao: "Nikad to neću zaboraviti", kaže Jekatarina.

nemociv-2

Na pitanje novinara zar se nikad nije brinula zbog toga što je Boris Nemcov bio nepopravljivi playboy, koji je imao djecu s tri različite žene, ona kaže da nikad o tome nije razmišljala, nego se brinula za njega. Ne grize je savjest zbog toga što je Nemcov bio oženjen Irinom - kaže da su se se viđali kad je on imao vremena, da ga nije "krala".

Posljednji put vidjela ga je 20. februara, nedjelju dana prije ubistva, kada se vratio iz Jaroslavlja.

Nikad nisu razgovarali o tome da objave ili ozakone svoju vezu.

- Nikad nismo potezali pitanje prosidbe niti mi je to bio cilj. To bi bilo strahovit glupo, znala sam koliko Boris voli slobodu - kaže ona.

Kad je saznala da je trudna, nasmijao se i rekao da nije znao da je u tako dobroj fizičkoj formi. Dječak se rodio 7. aprila 2014. godine i ona je htjela da mu da ime Jefim, po Nemcovljevom ocu, ali on je tražio da izabere bilo koje drugo ime - otac mu je umro rano, pa je strahovao da njegovo ime ne bude baksuzno za dijete.

Prezime nosi njeno - Boris Borisovič Iftodi.

Nemcov joj nije finansijski pomagao oko djeteta, niti mu je ona to tražila. Mališana je vidio kad se rodio, više ne.

nemcov-3

Jekatarina kaže da Nemcovljeva porodica zna za mališana, ali da se ne oglašava. Dok je trajao mimohod kraj njegovog kovčega, stajala je uz njegovu porodicu.

Sada traži da dječak bude zvanično priznat i da ga Nemcovljeva majka, Dina Jakovljevna, upozna i vidi da je njena krv. Spremna je na DNK analizu.

- Strahovito sam tužna, jedna misao me muči: vidim Borisa kako uzima sina u ruke, igra se s njim. I s gorčinom razumijem da se to nikada više neće dogoditi. Ne mogu da prežalim što moj sin nikad neće osjetiti tu snagu i energiju svog oca, zbog koje sam ga toliko voljela - kaže ona.