CRNA HRONIKA

Četiri osobe povrijeđene na gradilištu Islamskog centra u Lukavcu

Potvrđeno iz MUP-a TK

Al. Ti./A.H.

27.3.2015

U Lukavcu na zgradi Islamskog centra u izgradnji jutros oko 7.40 sati došlo je do obrušavanja oplate, kojom prilikom su povrijeđene četiri osobe.

Prema prvim informacijama, radnici firme „Sagra“ iz Gračanice koji su izvodili radove na Islamskom centru, započeli su sa skidanjem oplate kojom je bila zašalovana kupola objekta, kada se jedan dio iznenada obrušio i povrijedio četiri radnika.

Povrijeđeni  S.Ž, N.B,  V.O i E.S su prevezeni u UKC Tuzla radi ukazivanja pomoći.

- Jedan od povrijeđenih je nakon pregleda pušten kući, dok su ostala trojica trenutno na pretragama. O težini njihovih povreda još ne možemo da govorimo – kazala nam je Ersija Ašćerić Mujedinović, portparol UKC-a Tuzla.

Izudin Šarić, portparol MUP-a TK, kazao nam je da je o događaju obavješten dežurni kantonalni tužilac, a da o težini povreda radnika  koji su prevezeni na UKC još nemaju informacije.

Prema informacijama Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla, trojica od četvorice radnika povrijeđenih jutros na objektu Islamskog centra u izgradnji u Lukavcu, nakon pregleda ljekara, otpuštena su kući.
 
- Osobe inicijala S.Z,  N.B i V.O su nakon urađene dijagnostike i obrade  pušteni kući, dok je osoba inicijala E.S, zbog povreda lica, grudnog koša i ekstremiteta hospitaliziran  na Klinici za hirurgiju. E.S je svjestan, orijentisan i komunikativan - kazala nam je portparol UKC Tuzla Ersija Ašćerić Mujedinović.
 
Kako saznajemo, radnici koji su dovezeni u UKC su iz Gračanice.