GLOBUS

NEMILOSRDNI UBICA Kapetan sjekirom pokušao razvaliti vrata kokpita da spasi putnike i avion

Policija otkrila šokantni trag

N. K.

27.3.2015

Najnovije informacije govore da je Andreas Lubitz boravio u bolnici prije samo dvije sedmice. Iz Univerzitetske bolnice u Düsseldorfu su potvrdili da im je kopilot ubica bio 'gost' u februaru i posljednji put 10. marta. Međutim, zašto je zbog čega je tamo bio, ne može se otkriti

- Moramo poštovati privatnost pacijenata, pa vam ne možemo otkriti o čemu se radi. Samo ćemo otkriti da se nije radilo o depresili - poručili su iz bolnice.

Policija koja istražuje nesreću došla je do nove teorije zašto je došlo do nesreće nakon četverosatnog pretraživanja Lubitzevog stana, kojeg je dijelio s djevojkom.

Svjetski mediji javljaju da je mladi kopilot Andres Lubitz vjerojatno prolazio kroz "privatnu krizu" u trenutku stravičnog pada Germanwingsova aviona. Prema posljednjim informacijama njemačke policije u Lubitzovom stanu pronađene su poderane doznake za bolovanje za dan kobnog leta.

Andres (28) se borio s emocijama i depresijom nakon propale veze, navodi se u medijskim izvještajima.

detalji

Daily Mail piše kako se vjeruje da je upravo to razlog zašto je avion Airbus A320 na letu iz Barcelone za Dusseldorf zabio u planinu pri čemu je poginulo 149 osoba.

Lubitz se trebao oženiti iduće godine, navode novinara koji se nalaze ispred njegove kuće.

Iako je bilo poznato da je Lubitz imao djevojku, niko od njemu bliskih osoba nije primijetio da nešto nije u redu.

Bild piše da je kapetan Patrick Sondenheimer, koji je bio izašao iz kokpita, vjerovatno kako bi otišao na WC, u posljednjim minutama leta nastojao ući nazad.

vrata

Nakon što je neuspješno kucao i preklinjao kopilota da mu otvori, pokušao je vrata od kokpita razvaliti sjekirom.

Glasnogovornik Germanwingsa nije želio potvrditi tu informaciju, ali je rekao da je u avionu bila sjekira kao dio "uobičajene opreme Airbusa A320".

Također, nakon pada aviona na jugu Francuske, kada je poginulo 150 ljudi, Norveška je donijela zakon da u kokpitu moraju biti dvije osobe uvijek.

Isti zakon se danas jednoglasno usvojio i u Njemačkoj, objavili su mediji u toj zemlji.

Ova odluka je obrazložena činjenicom da će sada biti mnogo sigurnije letjeti, ali i da se ne bi ponovile situacije kao što je slučaj sa kopilotom Germanwingsa Andreasom Lubitzom.