LJEPOTA I MODA

Modni kameleoni: Narukvice i cipele klikom mijenjaju izgled

Sve što vam treba

(J. Be. )

26.3.2015

Biranje cipela koje pristaju uz odjeću zna biti zamorno, ali to bi se vrlo brzo moglo promijeniti zahvaljujući smartphoneima. Litavska start-up kompanija iShuu Technologies dizajnirala je liniju pametnih cipela pod nazivom Volvorii Timeless. Cipele su to koje mijenjaju boju i izgled zahvaljujući fleksibilnim ekranima kojima su obložene, prenosi 24sata.hr.

Na mjestu prstiju i na potpetici cipele imaju i mogućnost za dodavanje raznih detalja, a u njihovoj unutrašnjosti je smješten Bluetooth prijemnik koji ih povezuje s aplikacijom za smartphone.

tafxhymxd9byt0hyoovk
Pametne cipele napravljene su od gume i kože i to, barem zasad, u veličinama od 36 do 40.
Prototipi su trenutačno dostupni samo u crnoj i bijeloj boji, a ostale boje planiraju se ponuditi kada i ako kompanija preko Indiegogoa prikupi dovoljno sredstava za finansiranje svog neobičnog projekta. Cilj im je 50.000 dolara, a dosad su prikupili polovicu. 

Pametne su i narukvice...
 
Nisu cipele jedine koje ćemo uskoro moći mijenjati jednim klikom. Sličan koncept predstavio je mađarski start-up LIBER8. Za svoju, kako kažu, narukvicu budućnosti "Tango Arc" nastoje prikupiti 104.000 dolara. 

adatwcrdxpotcyvrqwt2

Poput cipela, i narukvica je obložena fleksibilnim ekranima čija se boja i dizajn može mijenjati preko smartphonea.