NOGOMET

Terry produžio ugovor sa klubom sa "Stamford Bridgea"

Tridesetčetverogodišnji veteran

Autor:(D. K.)

26.3.2015

- Presretan sam što ću još jednu sezonu odigrati u dresu Chelseaja - kazao je John Terry (34) nakon što je produžio ugovor s "Bluesima" do juna 2016. godine. U Chelseaju su tako izbjegli scenarij iz prošle sezone kad su se olako odrekli Franka Lamparda koji je na kraju završio u Manchester Cityju...

Odlazak još jedne legende navijači bi teško oprostili Abramoviču, Mourinhu i ostatku čelništva ekipe sa "Stamford Bridgea", piše Goal.com.

- Želio bih zahvaliti navijačima koji me podržavaju svih ovih godina - rekao je veteran Terry, koji će i sljedeće sezone nositi kapitensku traku.

- Volio bih nastaviti donositi trofeje ovoj ekipi. Igranje za Chelsea je užitak, svaki izlazak na teren u ovom dresu čini me ponosnim - dodao je Terry.

Oglasio se i Jose Mourinho.

- Ovaj novi ugovor nije od onih u smislu 'hvala ti za sve ove godine', već je potpuno zaslužen. Terry i dalje igra na visokom nivou, a to od njega očekujemo i u sljedećoj sezoni. John je vrhunski odbrambeni igrač, zaslužio je novi ugovor, naročito nakon što je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao tako dobro - rekao je Mourinho.

Terry je na "Stamford Bridgeu" od 1998. godine, a do sada je za "Bluese" odigrao 661 utakmicu u svim takmičenjima i postigao 59 golova.