NOGOMET

Reprezentativci održali prvi trening u Andori

Nakon trosatnog putovanja iz Barcelone do Andore

M. T.

26.3.2015

Čim je iskoračila iz autobusa u kojem se tri sata truckala od Barcelone do Andore, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u pirinejskoj državici maloprije odradila je prvi trening pred subotnju kvalifikacionu utakmicu za Evropeko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Nakon dosta ugodnog dvosatnog leta od Sarajeva do Barcelone, "Zmajeve" je čekao trosatni put autobusom kroz španske krajolike. No, po dolasku u živopisnu Andoru, odmah su odradili prvi trening. Na nacionalnom stadionu u srcu Andora la Vele, koji na prvi pogled više djeluje kao rekreacioni stadion nego teren na kojem igra jedna državna selekcija, naši fudbaleri obavili su relaksirajući trening. 

No, pošto je trening bio zatvorenog tipa, pa je grupica bosanskohercegovačkih novinara jedva ušla pored zaštitara, izjava nije bilo. Samo je potrparol Slavica Pecikoza prenijela o osnovne informacije iz bh. tabora. 

- Zdravstvena situacija je dosta dobra. Za večeras nije predviđen naporniji rad, pošto su igrači dosta dugo putovali. Sutra ćemo obaviti zvanični trening, kada će se selektor Mehmed Baždarević zvanično obratiti medijima - rekla je Pecikoza.