NOGOMET

Novi termin zakazan za sutra u 18.30

Skupština NK Čelik ponovo bez kvoruma

Autor:V. B.

26.3.2015

Skupština Nogometnog kluba Čelik, koja je nakon više od godinu dana od prekida prethodne sjednice trebala biti održana večeras, očekivano je morala biti otkazana jer za njen početak nije bilo kvoruma.

bajramovic-pasalic

Foto: J. Hadžić

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Nihad Pašalić mogao je samo konstatirati da u sali nema potrebnih 28 od 37 delegata, koliko ih je, nakon što su ostavke podnijeli Idriz Demiri, Mehmed Rahmanović i Meho Alibašić, bilo potrebno za održavanje prvi put zakazne sjednice. U sali je, naime, bilo samo 16 delegata.

skupstina-celik2

Foto: J. Hadžić

Zenički klub već godinama tavori u Premijer ligiBiH i jedan je od najvećih sportskih dužnika, odavno je u krizi upravljanja, jer, osim što od februara prošle godine, nakon ostavke Rahmanovića nema ni predsjednika Skupštine, nikada nije popunio ni sastav Upravnog odbora, na čijem je čelu Senad Sarajlić.

Drugi termin ove sjednice zakazan je za sutra u 18,30 sati, kada će biti potrebna tek natpolovična većina od 19 delegata, ali, ako je suditi po večerašnjem odzivu, kvorum će biti teško skupiti i sutra.

skupstina-celik1

Foto: J. Hadžić

Zadnja sjednica prije prekinute u februaru prošle godine, bila je održana tek iz trećeg pokušaja, kada treba prisustvovati samo tri člana. Optimizam da bi Čelik ipak mogao uskoro ozdraviti, daje prisustvo ispred stadiona 40- tak mladića iz Neformalne grupe građana „Za Čelik“ , koji su iščekivali da li će sjednica biti održana i da li će u ime njih Tarik Ajanović uspjeti prezentirati novi Statut kluba, koji bi omogućio i svakom članu kluba automatsko članstvo i u Skupštini te da glasa za izbor klupskih tijela.