LJEPOTA I MODA

Genijalni beauty trikovi s običnom supenom kašikom

Vjerovali ili ne

(J. Be. )

26.3.2015

Vjerovali ili ne, u vašoj kuhinji se kriju nevjerojatna beauty pomagala. Jedno od njih je i obična supena kašika. Saznajte šta sve možete učiniti s ovim besplatnim multifunkcionalnim kozmetičkim rekvizitom-

Protiv podočnjaka

Dvije kašike stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga, donji dio naslonite na oči i podočnjake te ih ostavite tako minutu. Postupak ponovite po potrebi.

Kašike djeluju kao hladan oblog protiv otečenih očiju i podočnjaka.

Kao uvijač trepavica

Kašiku naslonite na donji rub oka tako da je dno kašike okrenuto prema van. Zatvorite oči te kašiku postepeno podižite obuhvativši sve trepavice. Trepavice lagano pritisnite uz kapak, zadržite položaj oko 30 sekundi te maknite kašiku.

Protiv mrlja od maskare

Prije nego započnete s nanošenjem maskare na donje trepavice, kašiku naslonite na donji kapak, ispod trepavica tako da joj je dno okrenuto prema van. Maskarom počešljajte trepavice. Kašika će spriječiti preslikavanje maskare na kožu.

Za savršeni oblik obrva

Kašiku okrenite tako da joj dno bude okrenuto prema van te je namjestite tako da savršeno prati donji rub obrve. Sjenu nanesite na kist te kistom lagano osjenčajte obrve. Kašika djeluje poput šablone te će zadržati savršen oblik obrve.

Za savršeno nanošenje rumenila

Ako niste sigurni gdje tačno nanijeti rumenilo na jagodičnu kost upotrijebite trik sa žlicom. Naslonite kašiku na jagodicu te se nasmijte. Kašika mora tačno sjesti u ispupčeni dio lica. Pritisnite kašiku te je maknite. Na mjesto na koje je dno kašike sjelo nanosite rumenilo.

Protiv mrlja od laka za nokte

Kašiku stavite ispod nokta te nakon toga nanesite lak za nokte na uobičajen način. Kašika će spriječiti nastajanje mrlja od laka na koži.

Protiv prištića

Toplu vodu naspite u šoljicu, ali pazite da ne bude prevruća. U šoljicu stavite kašiku te je ostavite da se zagrije. Toplu kašiku naslonite na prištić na licu i ostavite je tako oko 15 sekundi te ponovite postupak. Topla kašika će smiriti upaljeno mjesto i time ubrzati oporavak.