KOŠARKA

Euroliga: Juniori Sparsa u grupi s Crvenom zvezdom, Žalgirisom i Unicajom

Od 14. do 17. maja održati u Madridu

Fena

26.3.2015

Juniorski tim Omladinskog košarkaškog kluba Spars iz Sarajeva bit će učesnik završnog omladinskog turnira Eurolige, koji će se od od 14. do 17. maja održati u Madridu.

Sparsi su na kvalifikacionom turniru u Rimu zauzeli treće mjesto, ali su zahvaljujući dobrom nastupu naknadno dobili pozivnicu za finalno doigravanje.

Povodom nastupa na u završnici Eurolige trener juniorskog tima Sparsa Mirza Trnka, kazao je da ga poziv nije iznenadio.

- Ljudi koji odlučuju o tome koje klubove da pozovu pratili su naš rad na turniru u Rimu gdje smo igrali sjajno i vjerovatno su bili zadovoljni onim što su vidjeli. Pozvali su nas ispred klubova koji imaju sjajan lobi i koji su velika imena i to nešto govori o radu u našem klubu, kazao je Trnka.

On je dodao da će se njegova ekipa na turniru pokušati predstaviti u što boljem svjetlu i da vjeruje da će u tome i uspjeti, "jer je ova ekipa prepuna mladih i kvalitetnih košarkaša".

Sparsi će na turniru igrati u B-grupi s braniocem naslova - beogradskom Crvenom zvezdom, Žalgirisom iz Kaunasa i Unicajom iz Malage, dok se u A-grupi nalaze Real Madrid, Stellazzurra, VEF Riga te Insep Pariz.

- Naše rivale iz grupne faze dobro poznajemo. Sa Unicajom smo već igrali, izgubili smo taj meč, ali to je bila druga utakmica koju smo igrali taj dan i možda nije najbolji pokazatelj naše snage. Sa Crvenom zvezdom smo igrali u Beogradu i pobijedili smo ih, iako im nisu igrala tri igrača koja su sada u kadru. Žalgiris je osvojio turnir u Litvaniji i jasno je da se radi o odličnoj ekipi, kazao je Trnka.

Prije nastupa na turniru u Madridu, Sparsi će učestvovati i na juniorskom "Šestoaprilskom turniru" Sarajevu.