CRNA HRONIKA

Sarajevo: Dolijali kradljivci koji su obili vikendicu u Ilijašu

Saradnja građana i policije

Am. K.

26.3.2015

Građani su jučer oko 21.45 sati obavijestili sarajevsku policiju da se u mjestu Gornji Malešići, općina Ilijaš, kreće kombi vozilo sa sumnjivim osobama.

Policijski službenici su u mjestu Gornji Malešići, zaustavili kombi registarke oznake oznake J70-E-918, kojim je upravljao H.D. (32), rođen 1u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a sa njim su se u vozilu nalazili:  H.D. rođena 1986.godine u Sarajevu, H.A., rođen 1978.godine u Sarajevu, S.M., rođen 1991.godine u Sarajevu, B.N., rođen 1987.godine u Sarajevu i K.J., rođen 1976.godine u Njemačkoj, svi nastanjeni u Sarajevu.

Izvršenim pregledom vozila pronađeni su i oduzeti predmeti koji najvjerovatnije potiču iz izvršenja krivičnog djela i to dva trimera,  cirkular, udarna bušilica, kosilica na struju, kopačica na benzin, dvije bakrene posude, kutija sa gedorama i određena količina zaleđenog mesa.

U obavljenom intervju isti su izjavili da su izvršili tešku krađu u vikend kuću vlasništvo K.A. u ulici Gornji Malešići, općina Ilijaš.

Svi su uhapšenii predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajev, a policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti uhapšenih.