LIFESTYLE

KONAČNO Putem ovih aplikacija možete brisati poslane poruke

Google riješio problem korisnicima Gmaila

(Mi.K.)

26.3.2015

Koliko puta vam se dogodilo da ste požalili što ste poslali neke poruke te ste ih poželjeli odmah izbrisati - bilo da je riječ o SMS-u poslanom u pijanom stanju ili poruci/fotografiji "osjetljivog" sadržaja koju ste putem Vibera ili sličnih aplikacija zabunom poslali roditeljima ili šefu.

Google je pokušao riješiti ovaj problem s korisnicima Gmaila te je omogućio opciju da se, nedugo nakon slanja maila, poruka može poništiti. Iako nisu toliko poznate poput WhatsAppa ili Vibera, na tržištu postoje i aplikacije za razmjenu poruka koje imaju upravo ovu opciju - naknadno brisanje poruke s telefona primatelja.

Jedna od takvih aplikacija je Strings putem koje se poslane tekstualne poruke, fotografije i videozapisi, nakon brisanja s telefona pošiljatelja, automatski brišu sa servera Stringsa, ali i iz aplikacije, odnosno telefona primatelja.

Još jedna korisna opcija ove aplikacije jest nemogućnost snimanja screenshota bez dopuštenja pošiljatelja, tako da primatelji poruke ne mogu snimiti prikaz ekrana, odnosno te poruke kako bi sačuvali njen sadržaj u slučaju njenog brisanja.

Naravno, za korištenje ovih opcija potrebno da i pošiljatelj i primatelj poruka koriste aplikaciju Strings, napominju na News.com.au.

Osim Stringsa, zanimljiva je i aplikacija Invisible Text koja je namijenjena "privatnoj i sigurnoj komunikaciji" te poruke poslane putem nje nakon određenog vremena nestaju iz telefona, odnosno aplikacija Ansa koja koristi snažnu enkripciju koja omogućuje privatnu komunikaciju i također ima opciju samouništenja poruka nakon određenog vremena.

Pored navedenih aplikacija svakako treba spomenuti i Snapchat, aplikaciju koja je naročito popularna među tinejdžerima i putem koje se šalju samouništive poruke, fotografije i videozapisi, piše portal "Zimo".