LIFESTYLE

Tajna veza: Kako se nositi sa situacijom u kojoj ste vi druga žena?

Prekinite aferu zauvijek

Autor:(Mi. K.)

26.3.2015

Kada su u pitanju veze i brakovi, uglavnom najviše se piše o tome kako se nositi s prevarom i zaključak je većinom, da se radi o komplikovanoj situaciji. Ipak, rijetko kad se osvrćemo na perspektivu "druge žene".

Koliko god nije u redu biti u vezi sa zauzetim muškarcem, biti ljubavnica je izuzetno teško. Riječ je o ženi koju javnost uglavnom osuđuje, i to s pravom. No, jesmo li se ikad zapitali kako se ta žena našla u takvoj situaciji? Kako se ona osjeća? Koje joj misli prolaze glavom?

prevara-2

Postoji veliki osjećaj krivice i niz frustracija koje se nakupljaju s vremenom dok čekate da se muškarac s kojim ste u tajnoj vezi odluči šta će učiniti, piše portal "Žena hr.".

Da li je zbog vas spreman ostaviti svoju ženu/djevojku? Da li vas voli dovoljno? Uprkos tome, vi i dalje strpljivo čekate i trošite tonu emocija za nešto što vjerojatno nikada neće funkcionisati.

Dakle, kako se nositi sa situacijom u kojoj ste vi druga žena? Nastavite čitati. Saznat ćete kako da prekinete veze s ljubavnikom jednom zauvijek i vratite se na pravi životni put koji ste zaslužili. 

Prekinite aferu i zatražite pomoć

Budite iskreni sami sa sobom

Prije nego se uopšte upustite u takvu ljubavnu aferu, budite iskreni prema sebi. Vi niste njegova djevojka i vjerovatno nikad nećete biti. Činjenica je da je on još sa svojom djevojkom/ženom, a vi ste mu samo zabava sa strane. Nećete dobiti poštovanje ili pažnju koju ste zaslužili, a oboje pravite veliku štetu sebi.

Potražite podršku

Posljednja stvar koju vjerovatno želite učiniti sebi kada ste u tajnoj vezi je reći ljudima za to. No, ako ste odlučili okončati aferu i završiti s tim tada će vam vjerovatno biti potrebna podrška bliskih ljudi. Razgovarajte o tome sa svojom najboljom prijateljicom ili članom porodice u kojeg imate povjerenja. Oni će sigurno imati dobar savjet i biti uz vas kada stvari postanu teške.

Razmislite o terapiji

Iako vam se ovo može činiti kao drastičan potez, ako ste u vezi u kojoj ste vi u ulozi ljubavnice onda vrlo vjerovatno imate određene probleme ili osjećaje kojih se trebate riješiti. Niste psihički poremećeni i niste loša osoba, svi mi griješimo i učimo na temelju iskustava, dobrih i loših. prevara

Savjeti i razgovor sa stručnom osobom bi vam mogao pomoći da se otarasite duboko ukorijenjenih problema koji vam ne dozvoljavaju da krenete prema naprijed.

Prekinite aferu

Dobro razmislite o prekidu afere jer to je vjerovatno najbolje rješenje za obje strane. Morate znati koja je vaša vrijednost. Vi ste prekrasna žena i zaslužili ste da vas tretiraju s poštovanjem, a ne da se sakrivate u tajnoj aferi s muškarcem kojem vrlo vjerovatno uopšte nije stalo do vas. Istraživanja su pokazala da čak devet od deset takvih tajnih afera završava neuspješno. Zar želite ostatak svog života provesti čekajući da muškarac čija ste ljubavnica konačno ostavi svoju djevojku/ženu? I malo je vjerovatno da će se to ikad dogoditi. Prije će ostaviti vas jer će mu dosaditi skrivanje i vaša veza. Nemojte ostatak svog života provesti u bijedi. Pronađite muškarca koji vas zaslužuje i koji će vas s ponosom pokazivati ostatku svijeta.