KOŠARKA

PLAY OFF ZA ULAZAK U LIGU 12 Pogledajte frenetično navijanje Donjovakufljana u Jajcu

Gosti iz Jablanice su uspjeli doći do druge pobjede

(A. Vr.)

26.3.2015

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Jajcu odigrana druga utakmica play off-a za ulazak u Ligu 12 između domaćina KK "PROMO" Donji Vakuf i KK „Turbina“ iz Jablanice.

U fantastičnoj atmosferi pred oko 800 gledalaca gosti iz Jablanice su uspjeli doći i do druge pobjede te plasmana u finale play off-a, prenosi sportavaz.ba.

Turbina je puno bolje otvorila utakmicu nakon četiri minute igre imali su +9 rezultat je glasio 16:7. Prva četvrtina je završena rezultatom 28:17 za Turbinu, u drugoj četvrtini goti su još bolje zaigrali pa su na poluvrijeme otišli sa rezultatom 53:30.

Domaći su u drugom poluvremenu uspjeli doći i na -7 ali gosti iz Jablanice su uspjeli utakmicu riješiti u svoju korist, krajnji rezultat je glasio 103:89.

Na kraju utakmice mnogobrojna publika je pozdravila igrače „Proma“ ali i goste iz Jablanice, napominjemo KK „PROMO“ Donji Vakuf je ovo najveći uspjeh u historiji kluba.

Donjovakufljani su bez dvorane u svome gradu, igrajući svaku utakmicu kao gosti (domaće utakmice igrali u Travniku, 35 km od Donjeg Vakufa) uspjeli izboriti play off za Ligu 12.

U Jajce ih je došlo podržati oko 800 njihovih sugrađana što je za svaku pohvalu, a kako saznaje Avazov Sport radovi na dvorani u Donjem Vakufu su ponovo počeli i KK „PROMO“ će od naredne godine domaće utakmice igrati u svome gradu. Donji Vakuf živi za košarku, naredne godine dobijaju i svoju dvoranu pa je sigurno za očekivati da naredne godine vode glavnu riječ u A1 ligi. 

Pogledajte atmosferu s sinoćnje utakmice u Jajcu: