BIH

Koliko poskupljuje struja u RS

Održana pres konferencija za novinare

P.M.

25.3.2015

Povodom jučerašnjeg najavljenog poskupljenja električne energije u Republici Srpskoj, juče je u prostorijama Elektroprivredi Republike Srpske održana konferencija za novinare.

Prema riječima Predrage Škore, portparola Elektroprivrede RS, ukoliko Regulatorna komisija za energetiku i prihvati,  u cjelosti, zahtjevano povećanje, cijene električne energije za industrijske i komercijalne kupce u Republici Srpskoj, cijene bi bile  najniže u okruženju, imajući u vidu najavljeno povećanje cijena u Srbiji.

Cijena struje za domaćinstva trebalo bi da bude veća za 9,4%” rekao je Škoro i dodao je zahtjevana prosječna cijena električne energije  za krajnje kupce u Republici Srpskoj,  13,65 feninga po kilovat času, dok je u prethodnom tarifnom postupku odobrena cijena bila 12,47 feninga,.

Podsjetimo, Regulatorna komisija za energetiku RS, dan prije  je saopštila da bi cijena struje za domaćinstva mogla biti veća za 9,1 %, a koliko će biti stvarno povećanje cijena električne enrgije u RS za sada je neizvjesno.