BIH

Fahret i Emira su željeli obići svijet, a živote im je uzeo kobni let Airbusa A320

Porodica i prijatelji bračnog para iz BiH šokirani viješću o njihovoj smrti

Dž. Č. /E. T.

25.3.2015

Brojni prijatelji, rodbina u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, te poznanici i komšije porodice Smailagić šokirani su viješću o tragičnoj smrti Fehreta i Emire. Vračajući se sa utakmice Barcelona - Real, ovaj bračni par je stradao sa više od 150 putnika kobnog leta njemačkog aviona Airbus 320.

Njihov dugogodišnji prijatelj Rasim Drinjaković s velikim bolom u glasu uspio je za naš portal progovoriti o svom drugu Braci, kako naziva Fehreta, i njegovoj suprugi, za koje kaže da su bili veliki borci kroz život.

Družili su se više od 30 godina, još otkako je Fehret došao u Njemačku sa svojih 16 godina.

- Braco se dugo bavio fudbalom. Bio je trener u nekoliko klubova, a kada se prestao baviti tim poslom, osnovao je taksi firmu. Krenuo je sa dva vozila, a sad ih ima dosta više. Čak je i Emira u početku bila vozač taksija dok nisu napredovali - kazao nam je potreseni Drinjaković.

Kako saznajemo, iza Fehreta i Emire je ostao 30-godišnji sin Deni, te još dvoje djece iz Fehretovog prvog braka.

- Uvijek su voljeli putovati. Bili su posvećeni porodičnom životu, a u posljednje vrijeme su imali dosta vremena za odmor i putovanja - priča Drinjaković.

Oboje su porijeklom iz Krajine, a u Njemačkoj su živjeli u gradu Neus. Fehret je rođen u Banjoj Luci gdje je nedavno majci kupio stan. Emira je iz Bihaća, a većina njene porodice je smještena u Njemačkoj.

- Još ne mogu vjerovati šta se desilo. Željeli su potovati, a živote im je uzeo kobni let Airbus A320 - kazao nam je Drinjaković.

PREPORUČUJEMO: Fehret i Emira iz BiH među žrtvama tragičnog leta, vraćali se sa utakmice Barcelona