CRNA HRONIKA

U Sarajevu pronađeni droga i oružje

Saopćenje MUP-a

Am. K.

25.3.2015

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga MUP-a KS uhapsili su H.E., rođen 1988. godine u Visokom, gdje je i nastanjen, zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja, te M.N., rođen 1990.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Izvršenim pretresom H.E., kao i njegovog putničkog motornog vozila pronađeno je i oduzeto: oko 25 grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 15 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin, pištolj  i mobilni telefon.

Izvršenim pretresom kuće i pratećih prostorija koje koristi M.N., pronađeno je i oduzeto: paketić sa zeljastom materijom koja aocira na opojnu drogu marihuanu, okvir za automatsku pušku sa 28 metaka i 176 metaka različitog kalibra.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.E. i M.N. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti uhapšenih.