BIH

Umro poznati bh. novinar Zoran Kapetanović

Nakon duge i teške bolesti

A. H. - N. K.

24.3.2015

Tokom jutra u Tuzli nakon duge i teške bolesti umro je poznati bh. novinar i TV voditelj Zoran Kapetanović.

U toku rata Zoran je preselio u Tuzlu gdje je živio do dana smrti.

Od 2008. godine bolovao je od raka grla, a 3. marta ponovo je bio smješten Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje se već nekoliko dana nalazio u komi.

Novinarstvom se počeo baviti 1970. godine u omladinskom listu Spektar, a potom i u sarajevskim Večernjim i dopisništvu Borbe. Na Radio Sarajevo dolazi 1973. godine.

Nakon uspjeha koji postiže kao jedan od urednika kultne radijske emisije „Đerdan“, slijedi i angažman na tadašnjoj Televiziji Sarajevo.

U Tuzlu dolazi 1994. godine gdje se nastavlja baviti novinarstvom. Obavlja funkciju direktora Radio Tuzle, a godinu dana kasnije zajedno sa suprugom Jasnom, kao kadrovsko pojačanje dolazi na tadašnju Televiziju Tuzlansko-podrinjskog kantona.

U ovoj medijskoj kući obavlja dužnost urednika Kulturno-zabavnog programa, urednika Jutarnjeg programa te niza uspješnih televizijskih projekata. Svojim radom, profesionalnim ugledom i znanjem punih 19 godina davao je nemjerljiv doprinos razvoju Radio-televizije Tuzlanskog kantona.

Početkom 2014. godine otišao je u zasluženu penziju s obećanjem da će svoje bogato životno i novinarsko iskustvo pretoči u knjigu.