KOŠARKA

Za Ligu 6 stigao Ramo Rizvić iz Kaknja

Tuzlaci dobili pojačanje

E. M.

23.3.2015

Nakon što su pobjedom u Bijeljini nad ekipom Građanskog izborili pobjedu vriejdnu Lige 6, u tuzlanskoj Slobode krenuli su u pripreme za završnicu. Tako je angažovan jedan od tri brata košarkaša Rizvića- Ramo, koji je sa dosta uspjeha nedavno igrao za ekipu Kaknja.

On je prvo pojačanje ekipe iz Mejdana ,a i sam trener Tuzlaka Damir Mulaomerović se pohvalno izjasnio za ovog košarkaša.

Posebno je zanimljiv podatak da je Rizvić u dresu Kaknja u prosjeku imao blizu deset skokova po utakmici , što može obradovati njegove nove kolege u klubu. Prije Rizvića Sloboda je u željela da angažuje svog bivšeg igrača, Nermina Hujdurovića, koji igra u Mađarskoj,ali je on odbio poziv svog bivšeg kluba.

Hože li Tuzlaci angažovati još nekog od pojačanja, pokazat će vrijeme i dani do subote,odnosno prve utakmice u Ligi 6. Sloboda će dočekati sarajevske Sparse u maloj dvorani Mejdan,sa obzirom da će velika dvorana biti zauzeta zbog proljetnog vašera.

Inače, struka Slobode se nada da će se dva vrlo važna igrača,Dejan Marković i Mateo Jurković oporaviti do prvih utakmica,kako bi bili na raspolaganju u završnici prvenstva.