BIH

Asmir Begović simbolično otvorio sportsko igralište Zavoda "Mjedenica"

Prvi projekat fondacije "Asmir Begović" pred uspješnim završetkom

A. Nu.

23.3.2015

Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica", nakon više od 60 godina postojanja, konačno je dobio sportsko igralište koje će koristiti oko 180 djece i korisnika.

Zemljište za izgradnju igrališta, potrebne dozvole i izbor izvođača radova obezbijedila je Općina Stari Grad, na čijem lokalitetu se nalazi zgrada Zavoda, a izgradnju terena je finansirao bh. fudbalski reprezentativac Asmir Begović.

Nogometni reprezentativac BiH Begović, već poznat javnosti po svojoj humanosti i velikom srcu, i uz finansijsku podršku Fondacije ''Asmir Begović'', dao je najljepši poklon korisnicima ovog Zavoda.

Osim što je simbolično otvorio ovo igralište, Begović se danas družio sa štićenicima ove ustanove. Sa manjim timom djece Begović je prvi i zaigrao fudbal, dok su ostala djeca s kojom se slikao, upoznao i ragovarao bila djec oduševljena posjetom golmana naše repretentacije.

- Kada sam se upoznao s djecom prirasla su mi srcu i znao sa da ću morati uraditi nešto za njih. Tada se otvorila fondacija i znao sam šta ću uraditi. Drago mi je da sam posjetio djecu i vidio dokle je došao projekat. Moja želja je da, nakon što završimo ovaj, nastavimo druge projekte, ovo je tek prvi - rekao je Begović na konferenciji za novinare koja je održana u ovom Zavodu.

Begović je kazao da će Fondacija nastaviti još više s radom, i ići tamo gdje bude najpotrebnije.