NOGOMET

Prezentacija statuta NGG "Za Čelik“

Napokon zakazana Skupština NK Čelika

V. B.

23.3.2015

Nakon više od godinu dana od prekinute sjednice Skupštine Nogometnog kluba Čelik, na kojoj je usvojena ostavka predsjednika Skupštine Mehmeda Rahmanovića i koja nikada nije nastavljena, v.d. predsjednika Skupštine Nihad Pašalić zakazao je za četvrtak, 26. marta, u 18 sati sjednicu Skupštine kluba.

Na sjednici će i predstavnik Neformalne grupe građana "Za Čelik", koja je prije mjesec dana inicirala izmjene Statuta kluba, prezentovati prijedlog novog Statuta NK Čelik, kao i dio razvojnog plana za spašavanje kluba od nestanka putem temeljite reorganizacije.

- Njihov će predstavnik Tarik Ajanović biti uvršten u Radnu grupu za izradu programa mjera, koja bi trebala pripremiti izmjene Statuta. Naravno, ako u četvrtak bude kvoruma, jer za prvo zakazivanje sjednice potrebno je prisustvo 30 od 40 delegata. Drugi put dovoljna je natpolovična većina- 21, a, ako i tada ne bude kvoruma, treći puta se sjednica može održati i sa tri člana- kaže Pašalić.

Delegatima će biti prezentirano i finansijsko poslovanje u 2014. godini, izvještaj o radu Upravnog odbora i Stručnog štaba za 2013.-2014. godine, a na razmatranje i usvajanje će biti ponuđen i budžet za 2015. godinu.