BIH

Obavljeno zajedničko vjenčanje 10 parova na Starom gradu

U sklopu obilježavanja Dana općine Travnik

K. K.

21.3.2015

U sklopu obilježavanja Dana općine danas je na srednjovjekovnoj tvrđavi Stari gradu Travniku obavljeno zajedničko vjenčanje za deset parova. Već drugu godinu općina Travnik organizuje ceremoniju zajedničkog vjenačanja koje je potpuno besplatno.  Prošle godine za ovu ceremoniju prijavilo se pet parova,a ove godine deset parova.

Ceremoniju zajedničkog vjenčanja predvodila je matičarka Sabina Karač.

Zajedničko vjenčanje obavili su : Avni    Ljaćaj i Samire Gjuraj iz  Prizrena, Emir Baltić  i Nirmela Smajić iz Travnika i Visokog, Almin Delić  i Almina Đelilbašić iz Travnika , Emir Hajdarević  i Medina Osmić iz Visokog, Alem Mehanović  i Almira Mujčinović iz Novog Travnika i Donjeg Vakufa, Hadir Perenda i Almedina Baltić iz Novog  Travnika i Travnika, Kemal Halilović  i Edina Skopljak iz Busovače i Novog Travnika,Senad  Lozo  i Mirna Softić iz Travnika i Tuzle, Senad Zuhrić  i Meliha Brkić iz Travnika i Donjeg Vakufa, te Armin Baltić Ai Lejla  Karamanlić Lejla iz Travnika.

Nakon potpisa i razmjene prstenja mladenke su bidermajere bacile sa dijela Starog grada između poligonalne kule i barutane, na prostor koji se nalazi nešto niže i na kojem je veliki broj Travničana juče obilježavao dolazaka proljeća.

Općina Travnik i sponzori osigurali su besplatno vjenačnje, vjenčanice i bidermajere, kao i koktel za goste koji je uslijedio nakon vjenačanja.