OSTALI SPORTOVI

Dejan Malinović: U karijeri su me najviše naučili Glavaš i Puljević

RUKOMET U intervjuu za Eurohandball.com

A. Č.

21.3.2015

Dejan Malinović, uvjerljivo najbolji bh. rukometaš na Svjetskom prvenstvu u Kataru i čovjek koji je sam morao iznijeti najveći teret na desnom beku, iako ima 22 godine, uvršten je u EHF-ovu ediciju "buduće zvijezde evropskog rukometa". 

Najbolji strijelac

Malinović, naš najbolji strijelac u debitantskom učešću na velikim takmičenjima (30 golova), dao je intervju na zvaničnom sajtu Evropske rukometne federacije.

- Spektakularno je bilo biti dio Svjetskog prvenstva, stvarno predivno i nezaboravno iskustvo. Žao mi je što nismo uspjeli ostvariti bolji rezultat, ali mislim da je za prvi put dobro i da ćemo u budućnosti napraviti mnogo bolje rezultate. 

Imamo dobru generaciju mladih igrača, od kojih se mnogo očekuje. Mislim da ćemo opravdati ta očekivanja i pokazati komšijama iz regiona da i Bosanci znaju igrati rukomet - kazao je rukometaš francuskog Kreteja, u koji je stigao nakon što je prethodno u inozemstvu nastupao za Maribor i Meškov.

Izjednačena liga

- Zadovoljan sam svojom prvom sezonom u Francuskoj. Liga je zaista izjednačena i jaka, svako svakoga može pobijediti. Imao sam padova u igri, ali je to normalno za mladog igrača. S vremenom će biti sve bolje i bolje. Što se tiče ekipe, imali smo dosta loš prvi dio sezone, u kojem smo izgubili mnogo važnih bodova, ali smo to uspjeli ispraviti u ovom dijelu, u kojem smo do sada bez izgubljenog boda. Ekipa je zaista mlada, uz nekoliko iskusnijih igrača. U narednoj sezoni trebali bismo zablistati - riječi su skromnog i tihog Banjalučanina.

Na pitanje ko je najviše utjecao na to da postane igrača kakav danas jeste, Malinović je odgovorio:

- Najviše sam naučio i napredovao u Izviđaču iz Ljubuškog. Svugdje su me trenirali sjajni stručnjaci, ali moram istaknuti Josipa Glavaša i Iliju Puljevića. Oni su mnogo toga ispravili u mojoj igri i većim dijelom napravili igrača kakav sam danas.

Želi još napredovati

- Želim da napredujem svakog dana u svakom pogledu, da idem stepenicu po stepenicu i da u nekoj skorijoj budućnosti igram EHF Ligu šampiona. To je san svakog mladog igrača, ovog puta ispravan i ostvariv. Sanjam dres nekog od najvećih klubova u narednim godinama.