BIH

Na većini putnih pravaca u BiH promet se jutros odvija bez zastoja

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja

Autor:A. Vr.

20.3.2015

Na većini cestovnih pravaca u BiH promet se jutros odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi, priopćeno je iz Saveza auto moto klubova u BiH.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na razminiranju terena, danas od 08:00 do 15:00 sati doći će do obustave prometa u trajanju od pola sata na dionici M-5 Travnik - Donji Vakuf u mjestu Turbe. Vozila će se propuštati u trajanju od 15 minuta.

Na dionici M-4 Simin Han - Kalesija (u mjestu Babajići), promet se odvija dvosmjerno uz ograničenje brzine.

Na M-16.2 Jablanica - Slatina zbog ulegnuća kolnika, promet se odvija usporeno.

Zbog aktiviranja klizišta obustavljen je promet na R-418b Konjic - Lišičići - Buturović Polje - Prozor (dionica Pokojište - Kralupi).

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog izvođenja radova na dionici M-14 Kostajnica - Dubica u mjestu Vrioci, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na privremenu obilaznicu u blizini.

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla - Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se na dionici M-18 Tuzla - Bijeljina u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Na dionici R-425 Hamzići - Tromeđa u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa - Ljubuški - Grude - Široki Brijeg i Tromeđa - Mostar - Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Tuzla - Šićki Brod,
- M-6.1 na ulazu u Široki Brijeg (raskrižje M-6.1 i R-425),
- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac),
- M-17 Doboj - Šešlije,
- R-425 Čapljina - Međugorje (Zvirovići).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.