BIH

„U susret proljeću“ najavljuje ljepše dane

Tradicionalni koncert učenika Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“ iz Goražda

Al. B.

19.3.2015

Učenici Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“ iz Goražda organizirali su tradicionalni koncert „U susret proljeću“, kojim svake godine najavljuju ljepše dane i više sunca nad Drinom.

sa-koncerta-1

Izvodeći djela velikih kompozitora na koncertu su nastupili Amila Obuća, Amar Borovac, Taida Dučić, Vildana Bašić, Sarah Pjano, Balša Kajević, Sarah Medina Šehović, Adi Efendić, Lejla Omerbegović, Merima Hubjer, Ismihana Perla, te vokalni ansambl sa učenicama škole - Vildanom Bašić, Merimom Hubjer, Ilmom Kazagić, Emom Mušović, Merimom Vukas, Lejlom Žugom, Sarom Bešo i Lejlom Hadžović.

sa-koncerta-2

Đaci su nastupili u ansamblima po dvoje, svirajući različite instrumente, a koncert je bio i jedna od audicija za izbor đaka i ansambala koji će ovu školu predstavljati na predstojećem federalnom takmičenju učenika i studenata muzike. Čestitke na dosadašnjim velikim uspjesima pred početak koncerta učenicima i njihovim nastavnicima, ali i roditeljima i posjetiocima uputili su ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, Damir Žuga i direktorica škole, Selma Verem. OMŠ „Avdo Smailović“ ove godine obilježava 40 godina postojanja.