Jedna od najposjećenijih turističkih destinacija

Posjetite Tursku, zemlju prelijepih pješčanih plaža i vrhunske kuhinje

Objavljeno: 17. 03. 2015 - 12:11 Novosti » Promo A A A Times Arial
Turska 1/4
Turska 2/4
Turska 3/4
Turska 4/4

Turska je jedna od najposjećenijih turističkih destinacija sa krajolicima koji oduzimaju dah i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Svi posjetioci imaju mogućnost da upoznaju i otkriju jako bogatu historiju Turske.

Turska je zemlja sa dramatičnim krajolicima, bogatom historijom, spektakularnim obalama, netaknutom prirodom, unikatnim historijskim mjestima koja čini da se svaki gost osjeća kao da je ukoračio u novi, mistični svijet. 

Bogata kultura, povezanost istoka i zapada, predstavlja jednu od najunikatnijih kultura na svijetu. Turska je najvjerovatnije jedina zemlja koja sadrži svaki ekstrem istočne i zapadne kulture.Može se reći da su turske plaže jedne od najljepših plaža na svijetu. Turska rivijera se nalazi u blizini rimske luke i stari dio grada Antalije je glavno ljetovalište na južnoj obali Turske.  

- Uživajte u prelijepim proljetnim danima u mističnoj Kapadokiji i Antaliji!

Turska je jedna od historijski najrazličlitijih zemalja svijeta. Od Trojanaca, Mongola, Rimljana, Grka i Turaka, mnoga velika carstva su ostavile pečat na današnju modernu Tursku. Kao rezultat imamo prelijepa historijska područja koja vrijedi posjetiti i otkriti. Pravi dragulj historije predstavlja Efez, koji je predstavljao jedan od najvećih gradova u rimskom carstvu. Efez sa Artemidinim hramom predstavlja  jedno od 7 čuda antičkog  svijeta. Međutim, Efez nije jedina tačka historije, naprotiv može se reći da cijela Turska krije bisere historije. 
Okružena sa vodom na tri strane, obale Turske su jedne od najljepših na svijetu. S kristalno čistim more, prelijepim pješćanim plažama i neobičnim svijetom riba, turska obala je jedna od najčišćih na svijetu. Krećući se više ka unutrašnjosti, dolazimo do pustinjskih predjela, koji međutim otkrivaju pravu ljepotu Turske. Jedan od najznačajnijih pustinjskih predjela Turske, koji se nalazi u samom središtu Turske je Kapadokija.  Nezaobilazna stvar kada je u pitanju posjeta Turskoj je svakako Kapadokija, mjesto tzv. Vilinjskih dimnjaka koji oduzimaju dah. 

- Upoznajte sve ljepote Zapadne Turske po super povoljnoj cijeni

Pored historijskih znamenitosti i prelijepih plaža, Turska je zemlja koja će Vammnogo ponuditi kada je zabava i uživanje u pitanju. Egzotične destinacije, kao Kušadasi, Bodrum, Marmaris, Antalya će vam ponuditi potpuni užitak i priuštit će Vam odmor iz snova.

Savršen odmor upotpunit će Vam vrhunska kuhinja i ljubazno stanovništvo Turske. Kombinacija europske i azijske kulture je jasno vidljiva i u samoj hrani koja će Vašim nepcima pružiti savršenstvo koje vrijedi iskusiti. 

- Zapadna Turska: Antalya, Pamukkale, Aphrodisias, Kusadasi, Efez i Selcuk!Autor: PR tekst
Preporučujemo vam