NOGOMET

Cocalić: Ispunio mi se dječački san

REPREZENTATIVCI Defanzivac belgijskog Mehelena novo ime u državnom timu BiH

H. K.

16.3.2015

Edin Cocalić, nekadašnji najmlađi kapiten u historiji Željezničara, te defanzivac Panionisa i Makabija iz Haife, zamijenio je u zimskom prijelaznom roku Izrael belgijskim Mehelenom, a sada će obući i dres A-selekcije Bosne i Hercegovine, što će mu, ujedno, biti i debi u dresu “Zmajeva”.

Cocalić kaže da je, nakon što su ga u klubu obavijestili da je stigao poziv za reprezentaciju, bio najsretniji čovjek na planeti.

Standardan u timu

- Ovo je kruna moje karijere i nagrada za naporan rad u posljednjih deset godina. Slobodno mogu reći da mi se ispunio dječački san. Dobio sam čestitke od prijatelja i porodice, koji su sve vrijeme bili uz mene - rekao je Cocalić, kojeg je Mehmed Baždarević gledao, a slao je i pomoćnika Stefana Žilija (Stephane Gilli) da napravi detaljniju analizu našeg defanzivca.

Bivši mladi reprezentativac BiH postao je standardni član prve postave devetoplasirane ekipe belgijske Jupiler lige.

Ekipa koja se borila za opstanak, u posljednjih pet susreta nema poraza, uz tri pobjede i dva remija, te se ustalila u mirnoj luci sredine tabele. Tome je svakako značajno doprinio i naš stoper.

Zadržati ritam

- Liga je jedna od najkvalitetnijih u Evropi. U posljednjih pet kola, kao ekipa, odlično funkcioniramo na terenu. Nadamo se da ćemo zadržati ovaj ritam i u nastavku prvenstva pružati još bolje partije - zaključio je 27-godišnji Cocalić.