REGION

DALI JOJ IME ŠAHIN PO DEDI Sahranjena beba poginula u padu helikoptera u Srbiji

U selu Slatina u blizini Novog Pazara

Autor:(A. Vr.)

15.3.2015

U selu Slatina kraj Novog Pazara, u užem krugu porodice Ademović, sahranjena je beba koja je poživela samo pet dana i koju su petak popodne u uvečer uzalud spašavali i ljekari pazarske bolnice i piloti Vojske Srbije, koji su i sami izginuli na tom zadatku.

Bebi su, pred samu sahranu dali ime Šahin, po dedi. Sahrani je, prisustvovao i otac djeteta koji je na izdržavanju kazne u zatvoru u Nišu, javljaju srbijanski mediji.

- Porodica je jako potresena i zbog gubitka i zbog tragedije koja se dogodila. Zahvaljujemo se i bolnici u Novom Pazaru i državi, na svmu što su učinili pokušavajući da spasu dijete. Znamo da je čitava bolnica bila na nogama da su učinili šta su mogli, ali, Bog dao, bog uzeo – kratko su jučer rekli iz kuće Ademovića.

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uvečer poginuli su pored bebe iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.